Yhteystiedot

Lisää yhteystietosi tähän klikkaamalla salamaikonia, joka ilmestyy tuodessasi hiiren tämän tekstin päälle

MUTKU RY:N VUOSIKOKOUS 22.4.2022

MUTKU ry:n jäsenet toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi sääntömääräiseen vuosikokoukseen perjantaina 22.4.2021 klo. 15.20 Hotelli Scandic Grand Centralin kokoustila Saarisessa (Vilhonkatu 13, 00100 Helsinki).

Kokous on avoin kaikille jäsenille.

Mikäli kokouksessa suoritetaan äänestys, se tehdään kädennostoäänestyksinä.

Alla vuosikokouksen asialista:

1. Kokouksen avaus

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri sekä kaksi pöytäkirjan tarkastajaa

3.Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

4.Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

5. Tilinpäätöksen ja vuosikertomuksen esittäminen vuodelta 2021.

6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille

7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma vuodelle 2022

8. Jäsenmaksun suuruuden henkilö- ja yhteisöjäsenille sekä kannattajajäsenmaksun vähimmäismäärän päättäminen

9. Päätetään yhdistyksen hallituksen jäsenten, toiminnantarkastajan ja mahdollisten toimihenkilöiden palkkioiden suuruudet

10. Vuoden 2022 talousarvion vahvistaminen

11. Valitaan yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja

12. Valitaan yhdistyksen hallituksen jäsenet

13. Valitaan yksi toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja

14. Muut asiat

15. Kokouksen päättäminen

Liitteet (Vuoden 2021 toimintakertomus ja tilinpäätös sekä vuoden 2022 toimintasuunnitelma ja talousarvio) löytyvät täältä.

Etsimme aktiivisia ja innokkaita alan ammattilaisia tai alaa opiskelevia tulemaan mukaan Mutkun toimintaan! Ilmaise kiinnostuksesi Mutkun puheenjohtajalle Aura Nousiaiselle aura.nousiainen@gmail.com.


Ystävällisin terveisin,

MUTKU ry

NORDROCS 2022: Last Call for Abstracst, deadline 31.1.2022

Nordrocs 2022 (Nordic Meeting on Remediation of Contaminated Sites) järjestetään 5.-8.9. Oslossa. Last Call for abstracts on nyt käynnissä! Englanninkieliset abstraktit tulee toimittaa 31.1.2022 mennessä Word-tiedostona sähköpostilla osoitteeseen

nordrocsconference@gmail.com

Aiheet ovat:

A: SITE INVESTIGATIONS AND MONITORING – SOIL, ROCK AND GROUNDWATER
B: SITE INVESTIGATIONS AND MONITORING – SEDIMENTS
C: RISK ASSESSMENT – SOIL, ROCK AND GROUNDWATER
D: RISK ASSESSMENT – SEDIMENTS
E: REMEDIATION – SOIL, ROCK AND GROUNDWATER
F: REMEDIATION – SEDIMENTS
G: SUSTAINABILITY MANAGEMENT
H: SOIL AS A RESOURCE
I: URBAN CHALLENGES
J: CONTAMINANTS OF EMERGING CONCERN
K: MINING
L: ENVIRONMENTAL GEOTECHNICS

Lisätietoa aiheista ja tarkemmat ohjeet abstraktin toimittamisesta: Call of Abstract

MUTKU-PÄIVÄT 22.-23.9.2021 LAPPEENRANNASSA

Maaperän tutkimus- ja kunnostusyhdistys ry järjestää vuosiseminaari MUTKU-päivät 22.-23.9.2021 Lappeenrannassa.

Seminaarin kantavina teemoina ovat tänä vuonna teollisuuden pilaantuneet alueet sekä alueiden kestävä käyttö erityisesti kaavoitus –näkökulmasta. Ohjelmassa on lisäksi ajankohtaisia uutisia PIMA-hallinnon puolelta, case-esittelyjä ja projektikuulumisia. Tarkempi ohjelma löytyy täältä.

Seminaaripaikkana on Holiday Club Saimaa, joka nimensä mukaisesti sijaitsee aivan Saimaan rannalla sisältäen kaikki kokous-, majoitus- ja kylpyläpalvelut. Saman katon alla järjestetään myös verkostoitumisillallinen, joka sisältää antoisan kattauksen maukkaan ruuan ystäville ja jo perinteeksi muodostuneen Mutku-tietovisailun.

Seminaarin osallistumismaksu on Mutku Ry:n jäsenille ja opiskelijoille 350 € sekä ei-jäsenille 450 €. Osallistumismaksu sisältää osallistumisen seminaariohjelmaan, kahvit ja lounaat sekä verkostoitumisillallisen. MUTKU-päiville 2021 on mahdollista osallistua nyt myös etänä verkossa. Verkko-osallistumismaksu on Mutku Ry:n jäsenille ja opiskelijoille 50 € sekä ei-jäsenille 100 €. Osallistumismaksu sisältää linkin MUTKU-päiville, joka on henkilökohtainen.

Seminaariin ilmoittautuminen on avoinna 31.7.2021 asti.
Tarkemmat ilmoittautumisehdot ja ilmoittautumiset tehdään osoitteessa https://mutku.tapahtumiin.fi/

Mutku Ry:n puolesta
Aura Nousiainen, puheenjohtaja

LISÄTIETOJA:

Yrityksillä ja muilla toimijoilla on mahdollisuus seminaarin tukemiseen ja toimintansa esittelyyn sponsoripaketin kautta. Sponsoripakettiin kuuluvat yhden henkilön seminaariosallistuminen, ständipaikka sekä näkyvyyttä tapahtuman sponsorina. Sponsoripaketin hinta on 690 € (alv 0 %) ja sen voi lunastaa seminaari-ilmoittautumisen yhteydessä. Mutku Ry:n yhteisöjäsenillä on oikeus maksuttomaan ständipaikkaan (ei sis. osallistumista tai muuta näkyvyyttä).

Seminaariosallistujilla on mahdollisuus varata huone seminaarihotellista kampanjahintaan 98 €/1 hh/vrk tai 118 €/2 hh/vrk. Majoitushinnat sisältävät aamiaisen sekä kylpylän ja kuntosalin vapaan käytön. Hinnat ovat voimassa 5.9.2021 saakka. Majoitusvaraukset: hotelsales.saimaa@holidayclub.fi tai 0300 870 950, koodilla MUTKU.

MUTKU ry pidättää oikeuden aikataulu- ja muihin tarpeellisiin muutoksiin, mikäli koronaepidemiasta aiheutuvat rajoitukset tai sairastumiset tai muut vastaavat seikat vaikuttavat MUTKU-päivien toteutumiseen.


VUOSIKOKOUSKUTSU 2021

MUTKU ry:n jäsenet toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi sääntömääräiseen vuosikokoukseen keskiviikkona 21.4.2021 klo 16.30.

Kokous pidetään vallitsevan koronatilanteen takia etäkokouksena Teamsissa. Kokoukseen pääset liittymään joko verkon kautta nettiselaimella tai Teams –sovelluksella. Kokous on avoin kaikille jäsenille, mutta toivomme ennakkoilmoittautumista osoitteeseen info@mutku.fi, jotta osaamme varautua mahdollisiin kokousteknisiin ongelmiin.

Mikäli kokouksessa suoritetaan äänestys, se tehdään "kädennostoäänestyksinä" eli kaikki äänioikeutetut antavat äänensä joko kommentoimalla viestikenttään tai pyytämällä puheenvuoron.

Alla vuosikokouksen asialista:

1. Kokouksen avaus
2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri sekä kaksi pöytäkirjan tarkastajaa
3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen
4. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen
5. Tilinpäätöksen ja vuosikertomuksen esittäminen vuodelta 2020.
6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille
7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma vuodelle 2021
8. Jäsenmaksun suuruuden henkilö- ja yhteisöjäsenille sekä kannattajajäsenmaksun vähimmäismäärän päättäminen
9. Päätetään yhdistyksen hallituksen jäsenten, toiminnantarkastajan ja mahdollisten toimihenkilöiden palkkioiden suuruudet
10. Vuoden 2021 talousarvion vahvistaminen
11. Valitaan yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja
12. Valitaan yhdistyksen hallituksen jäsenet
13. Valitaan yksi toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja
14. Muut asiat
15. Kokouksen päättäminen

Liitteet:
Toimintakertomus 2020
Tilinpäätös 2020
Tase 2020
Toimintasuunnitelma 2021
Talousarvio 2021


Etsimme aktiivisia ja innokkaita alan ammattilaisia tai alaa opiskelevia tulemaan mukaan Mutkun toimintaan! Ilmaise kiinnostuksesi Mutkun puheenjohtajalle Aura Nousiaiselle aura.nousiainen@gmail.com.

Ystävällisin terveisin, MUTKU ry

MUTKU HAKEE UUTTA SIHTEERIÄ

Kiinnostaako toiminta voittoa tavoittelemattomassa ympäristöalan yhdistyksessä ja hyvässä porukassa? Maaperän tutkimus- ja kunnostusyhdistys ry eli MUTKU on yhdistys, jonka tarkoituksena on mm. kehittää ja edistää pilaantuneisiin maihin liittyvää toimintaa ja
käytäntöjä. MUTKU hakee uutta sihteeriä. Työ on osa-aikaista ja joustavaa, joten se sopii hyvin esimerkiksi alan opiskelijalle. Lisäksi työssä on hyvät mahdollisuudet verkostoitua ympäristöalan asiantuntijoiden parissa.

Sihteerin tehtäviin kuuluvat pääasiassa jäsenrekisterin ylläpitäminen ja jäsenlaskutus, hallituksen kokousten pöytäkirjojen laatiminen, tiedotus ja viestintä, sekä yhdistyksen maksuliikenteestä huolehtiminen, siitä raportoiminen ja arkistointi. MUTKUn hallitus kokoontuu n. 7-8 kertaa
vuodessa etäyhteydellä ja/tai pääkaupunkiseudun alueella (iltapäivisin). Kuukausittainen työaika vaihtelee, mutta se on keskimäärin noin 10 t/kk.
Yhdistyksen vuosikokous pidetään keväisin vuosittain järjestettävien MUTKU-päivien yhteydessä. Sihteeriltä toivotaan myös intoa päivittää yhdistyksen nettisivuja yhdessä nettisivuista vastaavan hallituksen jäsenen kanssa sekä viestiminen facebook-ryhmässä. Lisäksi sihteeri tarkistaa säännöllisesti yhdistyksen postilokeron, joka sijaitsee Helsingin keskustassa. Sihteerin työssä pärjää tarkka ja huolellinen henkilö. Arvostamme järjestelmällisyyttä ja hyviä viestintätaitoja.
Työhön saat kunnon perehdytyksen sekä yhdistyksen kannettavan tietokoneen.

Tehtävä alkaa mahdollisimman pian. Tarkempia tietoja saa yhdistyksen nykyiseltä sihteeriltä info@mutku.fi.

Vapaamuotoiset hakemukset osoitetaan 26.1.2021 mennessä yhdistyksen puheenjohtajalle Aura Nousiaiselle, aura.nousiainen@gmail.com.

Terveisin,
MUTKU ry

Nordrocs 2021: Second Call for Abstracts

Nordrocs 2021 konferenssi järjestetään Oslossa 7.-8.9. 2021. Nordrocs-organisaatio toivoo abstrakteja 15.2.2021 mennessä! Katso TÄSTÄ Second Call for Abstracts.

Jos olet jo toimittanut abstraktin viime vuonna, sen voi lähettää uudelleen sähköpostiosoitteeseen nordrocsconference(a)gmail.com

Lisätietoa konferenssin aiheista ja suullisen esityksen ja posterin lähettämisen yksityiskohdista löytyy Nordrocsin nettisivuilta www.nordrocs.org

KUTSU: Kestävät PIMA-urakkahankinnat 9.12


Suomen ympäristökeskus / KEINO-osaamisverkosto


Pilaantuneiden maiden urakkahankinnat ja niiden kestävyyden kehittäminen on ollut tärkeä teema-alue Kestävien ja innovatiivisten julkisten hankintojen osaamisverkoston (KEINO, www.hankintakeino.fi) kehittäjäryhmätoiminnassa, ns. PIMA-kehittäjäryhmässä, syksystä 2018 asti.

Tähän mennessä KEINO-verkoston PIMA-kehittäjäryhmä on kokoontunut kolme kertaa. Tapaamisissa on keskusteltu siitä, mitä ovat kestävät ja innovatiiviset pilaantuneiden maa-alueiden kunnostushankinnat, ja käyty läpi erilaisia kestävyysarvioinnin työkaluja. Kestävään kunnostamiseen on myös pureuduttu esimerkkien kautta, joita on työstetty yhdessä ryhmäkeskusteluissa ja julkaistu KEINO-verkoston nettisivuilla.

Joulukuun webinaariin ke 9.12. klo 9 - 11 kutsumme PIMA-urakoiden tilaajia, konsultteja, asiantuntijoita, viranomaisia, urakoitsijoita ja muita markkinatoimijoita. Tilaisuuden tavoitteena on kuulla eri toimijoiden näkemyksiä siitä, miten PIMA-urakkahankintoja voidaan muuttaa kestävämpään suuntaan; mitä pitää tehdä eri vaiheissa, millaisia hankintakriteerejä voidaan asettaa, jne. Kaikki aiheesta kiinnostuneet toimijat ovat tervetulleita kuuntelemaan ja ottamaan osaa keskusteluun.


Ohjelma

Kestävä kunnostaminen katsaus

Ladattavissa tästä.

MUTKU ry:n Syysseminaari 4.11 klo. 14-16

HUOM! Mikäli alla oleva linkki ei toimi, kokeile: https://bitly.com/2GDS1YC

Tavallisuudesta poiketen ohjelma järjestetään kokonaisuudessaan virtuaalisesti vallitsevan koronavirustilanteen vuoksi. Virtuaaliseen seminaariin voit liittyä tästä linkistä https://bit.ly/2GDS1YC ilman ennakkoilmoittautumista.

OHJELMA


14.00 Alkusanat, Aura Nousiainen (Mutku Ry)

14.05 Hiedanrannan nollakuitusedimentit ja kestävä kehitys päätöksenteossa, Katariina Rauhala (Tampereen kaupunki)

14.30 Selvitys kansainvälisistä käytännöistä ruoppausmassojen hallinnassa ja hyödyntämisessä, Jani Häkkinen (SYKE)

14.55 STASIS-hanke, Pekka Stén (VAMK)

15.20 Sedimenttitutkimusta SYKEssä, Anna Reunamo (SYKE)

15.45 Kestävä kunnostaminen -julkaisun esittely, Jarno Laitinen (Mutku ry)

15.55 Loppuyhteenveto, Aura Nousiainen

Ramboll Finland toivottaa tervetulleeksi:

Kestävä kunnostus & kiertotalous -verkkoseminaariin 17.9.2020

Ramboll Finland järjestää 17.9.2020 avoimen ja maksuttoman
virtuaaliseminaarin aiheesta ”Kestävä kunnostus & kiertotalous”.
Tapahtumassa käsitellään kuinka maankäytön historialla ja maaperän
pilaantuneisuudella on suuri merkitys, kun alueiden käyttötarkoitus
muuttuu. Mitä aiemmin nämä asiat otetaan huomioon, sitä paremmin
pystytään alueita myös hyödyntämään jatkossa - kestäväkehitys ja
kiertotalous huomioiden.

Kustannustehokkaat, kestävät ja turvalliset ratkaisut saavutetaan
oikeilla kunnostustoimenpiteillä, kuten in situ -menetelmillä,
maankäytön suunnittelulla sekä maamassojen uusiokäytöllä.

Lue ohjelma ja ilmoittaudu:

https://bit.ly/30MzK2S

MUTKU-PÄIVÄT PERUTTU

Mutku Ry:n hallitus on tänään päättänyt peruuttaa 18.-19.3.2020 järjestettävät Mutku-päivät Lappeenrannassa.

Koronavirus leviää ympäri maailmaa ja WHO on julistanut koronaviruksen pandemiaksi. Myös Suomessa viranomaiset suosittelevat välttämään kokoontumisia ja harrastustoimintaa
viruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Olemmekin edellisten päivien aikana saaneet
paljon peruutuksia paitsi Mutku-päivien osallistujien, myös puhujien joukosta.
Mutku Ry haluaa kantaa vastuunsa epidemian leviämisen hallinnassa, sekä
erityisesti jäsentensä terveyden ja turvallisuuden osalta.


Mutku-päivien järjestäminen on Mutku Ry:lle merkittävä
taloudellinen panostus ja tästä syystä joudumme vetoamaan peruutusehdoissa
kuvattuun force majeur ehtoon. Tulemme laskuttamaan ilmoittautuneilta
osallistujilta 25 % osallistumismaksusta, jotta voimme kattaa mm. osan
tilavuokrasta ja cateringista. Tapahtuman peruuntumisesta johtuvien
tulonmenetysten vuoksi sopeutamme myös yhdistyksen budjettia karsimalla
menoista ja jättämällä vuoden 2020 apurahakierroksen väliin.

Muistutamme teitä myös perumaan hotellivarauksenne ja mahdolliset matkalippunne pikaisesti.

Mutku-päivien yhteyteen suunniteltu yhdistyksen vuosikokous tullaan järjestämään myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana etäyhteydellä.

Vastuullisin terveisin,

Mutku ry:n hallitus

PERUTTU - VUOSIKOKOUS 2020

MUTKU ry:n jäsenet toivotetaan lämpimästi tervetulleeksi

sääntömääräiseen vuosikokoukseen. Kokous pidetään Mutku-päivien yhteydessä
Lappeenrannassa 18.3.2020 klo. 12:30, osoitteessa Holiday Club Saimaa,
Rauhanrinne 1, 55320 Lappeenranta.

Alla vuosikokouksen asialista

1. Kokouksen avaus

2. Valitaan kokoukselle puheenjohtaja ja sihteeri sekä kaksi pöytäkirjan tarkastajaa
3. Kokouksen laillisuuden ja päätösvaltaisuuden toteaminen

4. Kokouksen työjärjestyksen hyväksyminen

5. Tilinpäätöksen ja vuosikertomuksen esittäminen vuodelta 2019.
6. Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille vastuuvelvollisille

7. Vahvistetaan toimintasuunnitelma vuodelle 2020

8. Jäsenmaksun suuruuden henkilö- ja yhteisöjäsenille sekä
kannattajajäsenmaksun vähimmäismäärän päättäminen
9. Päätetään yhdistyksen hallituksen jäsenten, toiminnantarkastajan ja
mahdollisten toimihenkilöiden palkkioiden suuruudet

10. Vuoden2020 talousarvion vahvistaminen

11. Valitaan yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja erovuoroisen tilalle

12. Valitaan yhdistyksen hallituksen jäsenet erovuoroisten tilalle

13. Valitaan yksi toiminnantarkastaja ja varatoiminnantarkastaja

14. Muut asiat

15. Kokouksen päättäminen
Liitteet (Vuoden 2019 toimintakertomus ja tuloslaskelma ja tase sekä vuoden 2020 toimintasuunnitelma ja talousarvio)

Etsimme aktiivisia ja innokkaita alan ammattilaisia tai

alaa opiskelevia tulemaan mukaan Mutkun toimintaan! Uudet hallituksen jäsenet
valitaan erovuoroisten tilalle, mukaan pääsee ilmaisemalla kiinnostus
vuosikokouksessa tai mikäli et pääse paikalle, laita viestiä Mutkun
puheenjohtajalle Aura Nousiaiselle, aura.nousiainen { a } gmail.com

p.s mikäli Mutku-päivien ilmoittautuminen on mennyt sivu

suun, ilmoittauduthan pikapikaa tästä

Ystävällisin terveisin,

MUTKU ry


UUSI PIMA-TAULUKKO

Päivitetty maa- ja sedimenttinäytteiden pima koontitaulukko on ladattavissa alla olevasta linkistä.


Taulukon tarkoitus on yhtenäistää eri pima-toimijoiden käytäntöjä ja kirjaustapoja sekä helpottaa tietojen siirtoaeri toimijoiden välillä. Taulukossa on paljon ehdollisia muotoiluja ja laskentakaavoja. Mikäli taulukon toiminta on hidasta, voi tavanomaiseen käyttöön tehdä karsitun version esim. poistamalla sedimenttien osuuden pima-taulukosta tai Sulfidisavet-välilehden kokonaisuudessaan.

Taulukko on ohjeellinen työkalu ja käyttäjä vastaa siihen syöttämistään tiedoista ja niiden tulkinnasta. Taulukon kehittäjät tai MUTKU ry eivät ole vastuussa taulukon käytössä tapahtuvista virheistä tai niiden (välillisistä) seurauksista.

TAULUKKO vrs. 10.7.2020

Kommentteja taulukkoon toivotaan ja taulukkoa päivitetään niiden perusteella. Kommentit voi lähettää mutkun sähköpostiosoitteeseen info {a} mutku.fi.


PERUTTU - MUTKU-PÄIVÄT 18.-19.3.2020 Holiday club Saimaalla lmoittautuminen on auki!

Lataa seminaarikutsu ja Mutku-Päivien ohjelma alla olevista linkeistä ja ilmoittaudu mukaan.


SEMINAARIKUTSU


OHJELMA (päivitetty 26.2.2020)


ILMOITTAUDU


-PERUTTU-
NORDROCS 2020, abstraktikutsu

Abstraktit pyydetään lähettämään 31.1.2020 mennessä, lähettämisohjeet ja
lisätietoa löytyy osoitteesta www.nordrocs.org

Key topics for 2020 are f.ex.: Investigation, Risk Assessment and Remediation
of Soil and Groundwater, Contaminated Sediments, Surface Water, Sustainability,
Soil as a Resource, Urban Challenges, Contaminants and Emerging Concern, etc.

The objective of NORDROCS is to address issues on the assessment and risk
management of contaminated land and sediment in the context of Nordic
conditions. The conference intends to provide a forum for the exchange of
information gathered through research and project experience. The conference is
targeted at scientists, regulators, consultants, contractors, authorities and
other professionals working with contaminated sites and sediments in the Nordic
countries and other countries in Northern Europe and around the Baltic Sea.

The NORDROCS conferences are "Crossing Borders" with the goal to
share and discuss the way we manage contaminated land within the Nordic
countries. Across the borders of the Nordic countries, we have a common interest
and openness regarding development inside and outside the Nordic region. This
is also true when it comes to remediation of contaminated sites. The Nordic
countries have large natural and demographic variations. This has led to
differences in approach and focus of the efforts to remediate contaminated
sites. Therefore we have developed knowledge about different parts of the field
of remediation of contaminated sites and this gives us a great opportunity to
learn from each other.

Abstarktit Mutku-Päivät 2020

Maaperän tutkimus- ja kunnostusyhdistys ry:n vuosiseminaari

Mutku-päivät järjestetään 18.-19.3.2020
Saimaan rannalla
Lappeenrannassa.

Seminaarin teemana on

"Teollisuuden PIMA ja alueiden käyttö".


Kutsumme aiheesta kiinnostuneita lähettämään ehdotuksia seminaarin aiheiksi ja
esittäjiksi. Ehdotukset tulee toimittaa järjestelytoimikunnalle osoitteeseen aura.nousiainen [ a ] gmail.com viimeistään 31.12.2018. Ehdotuksesta tulee käydä ilmi esityksen alustava otsikko, esittäjän tiedot sekä vapaamuotoinen kuvaus esityksen sisällöstä.

Esitysten aihepiirejä ei ole rajattu, mutta erityistä painoa puheenvuoroissa
pyritään antamaan esityksille, joissa kestävyyden ja kiertotalouden tavoitteet
toteutuvat teollisuuteen liittyvän pilaantuneen maan hallinnassa sekä
pilaantuneiden maiden roolista maankäytön muutoksessa.Yhteenvetotaulukon päivitys

On noussut tarve päivittää konsulttien käytössä olevaa
maaperänäytteiden analyysitulosten yhteenvetotaulukkoa.

Oheinen taulukko on raakaversio

Lataa tästä , jossa kaikkia
toiminnallisuuksia ei ole käytettävissä. Tarkoituksena on kerätä kommentteja ja
päivittää taulukko niiden pohjalta. Erityisesti muidenkin kuin konsulttien
näkökulmaa toivotaan!
Onko taulukon ulkonäkö
selkeä ja helppolukuinen? Kaipaatteko jotain muutosta muotoiluun?
Mitä toiminnallisuuksia
haluaisitte taulukkopohjaan (laskut, ehdolliset muotoilut jne.)?
Puuttuuko taulukosta
jotain olennaisia yhdisteitä tai muita tietoja?


Lähetä kommentit 31.5. mennessä osoitteisiin leija.lahtinen@siptienvi.fi ja emilia.poyry@ramboll.fi.


Mikäli innostuit aiheesta ja olet Excel-taitaja, ilmoittaudu
mukaan edellä mainituille henkilöille!MAAPERÄN TUTKIMUS- JA KUNNOSTUSYHDISTYS (MUTKU) ry julistaa haettavaksi apurahoja tutkimus- ja selvitystyöhön.

Haettavaksi julistetaan alla mainittuja apurahoja yhteensä 6000 EUR edestä:

- Apurahoja (à 1 000 - 3 000 EUR)
hankkeisiin tai opinnäytetöihin, joiden tavoitteena on kehittää, edistää ja tehdä tunnetuksi pilaantuneisiin maihin liittyvää toimintaa, tutkimusta ja käytäntöjä Suomessa tai ulkomailla.

- Apurahoja (à 1 000 - 3 000 EUR) kirjallisiin selvityksiin, joiden tavoitteena on koota yhteen pilaantuneisiin maihin liittyviä toimintatapoja tai tutkimushankkeiden tuloksia.

Rahoitusta voi hakea:

1) elinkustannusten kattamiseen tutkimustyön tai selvityksen aikana

2) matkakuluihin

3) reagenssi- ja analyysikustannuksiin


Huolellisesti täytettyjen ja allekirjoitettujen hakemusten liitteineen (CV, 1-3 sivun tutkimussuunnitelma) on oltava perillä viimeistään 5.5.2019 klo 16.00 sähköisesti info@mutku.fi . Vastaanotamme mieluiten hakemukset sähköisesti, mutta hakemukset voi lähettää myös postitse (Mutku ry, PL 171, 00101 Helsinki). Viimeisen hakupäivän kotimaan postileima hyväksytään.

Hakemus tehdään liitteenä lomakkeella. Hakemus on myös tilattavissa yhdistyksen sihteeriltä sähköpostitse (info@mutku.fi).

Hakemuksessa on esitettävä haetun apurahan suuruus ja käyttötarkoitus. Apuraha maksetaan kahdessa erässä: työnalkaessa ja valmistuttua.

Apurahoja myönnetään vain julkisiin hankkeisiin. Apurahan myöntämisen edellytyksenä on, että rahoitus on merkityksellinen työn toteutumisen kannalta. Apurahoja ei myönnetä työryhmille tai yhteisöille tai valmistuneisiin hankkeisiin tai jo syntyneisiin menoihin.

Päätökset myönnetyistä apurahoista ilmoitetaan 14.6.2019 mennessä. Apurahan saajan tulee lähettää loppuraportti tai valmistunut opinnäytetyö Mutku ry:lle.

Kevätkokouksen 2019 asiakirjat

MUTKU-PÄIVÄT 20.-22.3.2019 TURUSSA
Ilmoittautuminen on auki!

Lataa seminaarikutsu ja Mutku-Päivien ohjelma alla olevista linkeistä ja ilmoittaudu mukaan.

SEMINAARIKUTSU

OHJELMA (final)

ILMOITTAUDU


ANNA MEILLE PALAUTETTA! KIITOS.

MUTKU Ry lausui

MUTKU Ry:n lausunnon lyhennelmä liittyen alla olevaan luonnokseen on ladattivissa linkistä.

"Luonnos hallituksen esitykseksi eduskunnalle laiksi pilaantuneiden alueiden puhdistamisen tukemisesta", Dno VN/1383/2018; YM20/400/2017

SEMINAARI 8.11.2018 syyskokouksen yhteydessä

Ennen syyskokousta järjestetään seminaari klo. 15-16.30:

klo. 15:00 Maaperässä olevat jätteet ja laki, Riitta Viikala, Golder Associates Oy
klo. 15:30 Maaperässä olevat jätteet, maanomistajan näkökulma, Kati Valkama, Helsingin kaupunki
klo. 16:00 Maaperässä olevat jätteet, vastaanotto, Aino Moisio, Helsingin seudun ympäristöpalvelut
Klo. 16.15 Vapaata keskustelua aiheista

Seminaarin ja syyskokouksen jälkeen on mahdollisuus saunomiseen, Mutku tarjoaa juotavaa sekä suolaista ja makeaa syötävää, joten luvassa on mukavaa illanviettoa hyvässä seurassa!

HUOM! Ilmoittautumiset seminaariin pyydetään viimeistään 1.11.2018 osoitteeseen info@mutku.fi. Mikäli jäät kokouksen jälkeiseen illanviettoon, ilmoitathan mahdollisesta erikoisruokavaliosta, lisäksi nopeimmille on etukäteen pyydettäessä mahdollista saada talon tarjoama pyyhe lainaksi saunomista varten.

Tervetuloa!

SYYSKOKOUS 8.11.2018

Mutku Ry:n syyskokous järjestetään torstaina 8.11.2018 klo 16.30 alkaen Urbansaunan tiloissa Kalliossa.

Kokouksen dokumentit ladattavissa alta:

Asialista

Sääntömuutosehdotus

Talousarvio vuodelle 2019

Toimintasuunnitelma 2019

APURAHAHAKU

Mutku Ry julistaa haettavaksi apurahoja.
LUE LISÄÄ:
https://www.mutku.fi/21647MUTKU-PÄIVÄT 2018 OHJELMA JA ILMOITTAUTUMINEN


Mutku-päivien ohjelma ja seminaarikutsu ovat ladattavissa alta:

PIMA-SEMINAARI KOREASSA

Klikkaa tästä kirjoittaaksesi tekstiä

SYYSKOKOUS, SAUNA JA SEMINAARI 30.11.2017


Maaperän tutkimus- ja
kunnostusyhdistys ry järjestää sääntömääräisen syyskokouksen to
30.11.2017 Urbansauna Kalliossa, osoitteessa Aleksis Kiven katu 22,
Helsinki. Ennen syyskokousta järjestetään seminaari klo. 15-16. Päivän
ohjelma:

klo. 15.00 - 15.30 Mari Puoskari, Pöyry; lähtölaukaus
kiertotalouteen klo. 15.30 - 16.00 Jame Welin, Lemminkäinen;
käyttäjänäkökulma massojen kierrätykseen

klo. 16.00 Mutku ry:n sääntömääräinen syyskokous

Kokouksessa käsitellään sääntöjen 12 § määrätyt
asiat.

Ilmoittaudu heti mukaan sähköpostitse osoitteeseen info ät mutku. fi.

Mahdollisuus myös saunomiseen ja illanviettoon! Sauna lämpeää ja tarjolla on purtavaa sekä virvoketta!


Etsimme aktiivisia ja innokkaita alan ammattilaisia tai alaa
opiskelevia tulemaan mukaan Mutkun toimintaan, ilmoita kiinnostuksesi
ilmoittautumisen yhteydessä!

CALL FOR ABSTRACTS MUTKU-PÄIVÄT 2018 OULUSSA

ANNA PALAUTETTA KOULTUSPÄIVÄSTÄ JA MUTKU-PÄIVISTÄ 2017

Linkki koulutuspäivän ja Mutku-Päivien palautelomakeeseen löytyy alta. Olemme kiitollisia palautteesta ja pyrimme ottamaan huomioon niitä ensi vuoden päiviä suunniteltaessa. Lomaketta ei voi tallentaa päivien välissä. Jos haluat antaa palauttetta jo päivien aikana, niin voit antaa palautteesi myös useammassa osassa kirjaamalla aina yhden päivän kerrallaan omalla palautteella. Kiitos!

Lomakkeen osoite:

http://www.mutku.fi/lomake.html?id=20853


APURAHA HAKU

Maaperän tutkimus- ja kunnostusyhdistys ry (Mutku ry) julistaa haettavaksi apurahoja tutkimus- ja selvitystyöhön.

Haettavaksi julistetaan

- Apurahoja (à 1 000 - 3 000 EUR) hankkeisiin/opinnäytetöihin, joiden
tavoitteena on kehittää, edistää ja tehdä tunnetuksi pilaantuneisiin
maihin liittyvää toimintaa, tutkimusta ja käytäntöjä Suomessa ja
ulkomailla.

- Apurahoja (à 1 000 - 3 000 EUR) kirjallisiin selvityksiin, joiden
tavoitteena on koota yhteen pilaantuneisiin maihin liittyviä
toimintatapoja tai tutkimushankkeiden tuloksia.

Huolellisesti täytettyjen ja allekirjoitettujen hakemusten liitteineen
(CV, tutkimussuunnitelma) on oltava perillä viimeistään 30.4.2017 klo
16.00 sähköisesti info@mutku.fi.
Vastaanotamme mieluiten hakemukset sähköisesti, mutta hakemukset voi
lähettää myös postitse (Mutku ry, PL 171, 00101 Helsinki). Viimeisen
hakupäivän kotimaan postileima hyväksytään.

Hakemus on tilattavissa yhdistyksen sihteeriltä sähköpostitse (info@mutku.fi).

Hakemuksessa on esitettävä haetun apurahan suuruus. Apuraha maksetaan kahdessa erässä: työn alkaessa ja valmistuttua.

Apurahoja myönnetään vain julkisiin hankkeisiin. Apurahan myöntämisen
edellytyksenä on, että rahoitus on merkityksellinen työn toteutumisen
kannalta. Apurahoja ei myönnetä työryhmille tai yhteisöille tai
valmistuneisiin hankkeisiin tai jo syntyneisiin menoihin.

Apurahan saajan tulee lähettää loppuraportti tai valmistunut opinnäytetyö Mutku ry:lle.

MUTKU-PÄIVIEN JA KOULUTUSPÄIVÄN ILMOITTAUTUMINEN

MUTKU-PÄIVIEN JA KOULUTUSPÄIVÄN OHJELMAT

Artikkeleiden toimituspyyntö liittyen NORDROCS 2016 -konferenssin aiheisiin


Tiedoksi Mutkulaisille:

NORDROCS 2016 -konferenssin tiimoilta julkaistaan
erikoisnumero Springerin kustantamassa referoidussa, tieteellisessä lehdessä
nimeltä "Journal of Soils and Sediments" (http://www.springer.com/environment/soil+science/journal/11368).
Lehteen toivotaan nyt artikkeleita, joissa on pohjoismainen näkökulma ja jotka
liittyisivät aihepiiriltään johonkin NORDROCS-konferenssin seuraavista
teemoista:

- kiertotalous pilaantuneiden maa-alueiden ja sedimenttien riskinhallinnassa

- kestävät riskinhallintakäytännöt (mm. työkalut, käytännön ratkaisut)

- uudet/innovatiiviset kunnostusmenetelmät.

Myös muihin kuin yllä mainittuihin teemoihin liittyviä,mielenkiintoisia uusia tuloksia, menettelytapoja tai menetelmiä esitteleviä artikkeleita voi esittääjulkaistavaksi.

Kaikki esitetyt artikkelit käyvät läpi normaalin, puolueettoman arviointiprosessin.

Julkaistavaksi esitettävät artikkelit tulee jättää lehden sähköisen on line- järjestelmän kautta 12.2.2017 mennessä, jotta ne ehtivät erikoisnumeroon.

HUOM! Järjestelmässä artikkelin tyypiksi on valittava vaihtoehto "NORDROCS 2016". Lehden www-sivuilla on esitetty tarkemmat, artikkelin rakennetta, viitteiden merkitsemistä yms. koskevat kirjoitusohjeet.

Lisätietoa: jaana.sorvari@aalto.fi

Terveisin, Mutku ry

MUTKU ry:n syyskokous pidetty

Hyvä mutkulainen!

Maaperän tutkimus- ja kunnostusyhdistys ry järjestää sääntömääräisen syyskokouksen tiistaina 15.11.2016 klo. 16:00. Paikkana toimii ympäristöteknologiayritys Doranova Oy, joka tarjoaa tuotteita ja palveluja pilaantuneiden maa-alueiden, vesi- ja jätehuollon sekä uusiutuvan energian toimialoilla. Lisätietoja yrityksen toiminnasta löytyy osoitteesta http://doranova.fi/

Bussikuljetus Helsingistä lähtee klo. 12. Pilaantuneiden maa-aineiden ja pohjavesien puhdistuslaitteen esittely on klo. 14-15:30, jonka jälkeen pidetään syyskokous alkaen klo. 16:00. Syyskokouksen jälkeen on varattu aikaa keskustelulle ja tarjolla on pientä purtavaa. Bussi takaisin Helsinkiin lähtee klo. 17:30.

Mahdollisuus tutustua Doranovan maaperän ja pohjaveden puhdistuslaitteeseen Mutkun syyskokouksen yhteydessä. Tutustuminen järjestetään Doranova Oy:n tiloissa, osoitteessa Valkkistentie 2, Vesilahti. Esite Doranova.

Syysterveisin,

Mutku ry

MUTKU -päivien esittäjä - mahdollisuus saada artikkeli teemanumeroon

Ympäristö ja Terveys -lehti tarjoaa sinulle mahdollisuuden artikkelin julkaisemiseen heidän vuotuisessa PIMA-teemanumerossaan. 

Heitän pallon nyt sinulle, josko sinulla olisi halukkuutta tukimusten/selvitysten/näkemysten laajempaan levittämiseen ympäristöalalla toimivien keskuudessa. 

Tarvittaessa lisäohjeistusta Tanjalta (ks. liite).

Ympäristö ja Terveys-lehden jätehuolto ja pilaantuneet maat teemanumero ilmestyy marraskuussa. Olisiko viime kevään Mutku-päiviltä tulossa tähän kirjoituksia?
Tilaa löytyisi 4-5 jutulle. 
Kirjoitusten aineistopäivä on 17.10.

yt. Tanja 

........................................
Tanja Lohiranta
Tuottaja
Suomen Ympäristö- ja Terveysalan Kustannus Oy
Ympäristö ja Terveys-lehti


Rahoitusta pilaantuneiden maiden tutkimus- ja kunnostusmenetelmien kehittämiseen

Pilaantuneiden maa-alueiden riskinhallintaa halutaan tehostaa kehittämällä ja ottamalla käyttöön uusia menetelmiä ja toimintatapoja. Yritykset ja yhteisöt voivat nyt hakea Pirkanmaan ELY-keskukselta rahoitusta uusien tutkimus- ja kunnostusmenetelmien kehittämiseen.
 
Viime vuonna valmistui valtakunnallinen pilaantuneiden maa-alueiden riskienhallintastrategia, jonka päämääränä on saada pilaantuneiden maa-alueiden merkittävät riskit terveydelle ja ympäristölle hallintaan kestävällä tavalla vuoteen 2040 mennessä. Strategia sisältää vuosina 2016-2018 toteutettavan pilaantuneiden maa-alueiden kokeiluhankkeen, joka toteutetaan osana pääministeri Juha Sipilän hallitusohjelman kiertotaloutta ja puhtaita ratkaisuja edistävää kärkihanketta.

- Oleellisessa roolissa hallituksen strategisessa ohjelmassa on kokeilukulttuurin luominen, jossa erilaisilla kokeiluilla tavoitellaan innovatiivisia ratkaisuja, parannetaan palveluita, edistetään omatoimisuutta ja yrittäjyyttä sekä vahvistetaan alueellista ja paikallista päätöksentekoa ja yhteistyötä, toteaa kokeiluhankkeen projektipäällikkö Jarno Laitinen Pirkanmaan ELY-keskuksesta.

Pirkanmaan ELY-keskuksen koordinoiman kokeiluhankkeen tavoitteena on toimia alustana pilaantuneiden maa-alueiden riskienhallintaan ja kunnostukseen liittyvien ongelmien ratkaisussa, edistää kiertotaloutta sekä puhtaita ratkaisuja tuottavien cleantech-yritysten kansainvälistä kilpailukykyä. Tavoitteen toteuttamiseksi kokeiluhanke edesauttaa monipuolisten kokeilujen käynnistymistä myöntämällä rahoitusta kokeilutoimintaa tukevaan T&K -toimintaan, toteuttamalla kunnostushankkeita joissa luodaan yrityksille edellytyksiä saada kotimaisia referenssejä innovaatioilleen sekä viestimällä aktiivisesti kestävän riskienhallinnan ja kunnostuksen hyödyistä.

Avoin rahoitushaku käynnissä

Kokeiluhanke on käynnistänyt avoimen haun tukemaan pilaantuneiden maa-alueiden kestävään riskienhallintaan ja kunnostukseen liittyvien menetelmien, toimintakäytäntöjen ja menettelytapojen kokeilevaa tutkimista ja kehittämistä. Rahoitusta hankkeille voi hakea vuoden 2018 elokuun loppuun asti.
- Kokeilut ovat erinomainen keino luoda näyttöön ja osallisuuteen perustuvaa kehitystyötä ja ratkaista monimutkaisia haastekokonaisuuksia. Kokeilukulttuuri tarvitsee kuitenkin tuekseen kokeilevaa tutkimista ja kehittämistä tukevia kokeilualustoja ja -keskittymiä sekä yhteistyötä yksityisen ja julkisen sektorin kesken. Kokeiluille ei ole olemassa yhteistä määritelmää, mutta lähtökohtaisesti kokeilut ovat konkreettisia ja tavoitteellisia, ja sisältävät mahdollisuuden epäonnistumiseen, Laitinen kuvailee.
Mahdollisia haun teemoja voivat olla esimerkiksi maankäyttö, maa-aineiden hyötykäyttö, riskikohteiden tutkimus, suunnittelu ja monitorointi, kestävä riskienhallinta, in situ ja on-site kunnostusmenetelmät, toimialan menettelytapojen, vastuiden ja velvoitteiden kehittäminen tai vuorovaikutuksen ja viestinnän kehittäminen. Hankkeiden tulee perustua olemassa olevan perustutkimuksen hyödyntämiselle uusien toimintakäytäntöjen, menettelytapojen tai sovellusten kehittämiseksi. Hankkeisiin voi sisältyä myös teknisten ratkaisuiden pilotointia ja skaalaamista.

Hakijoiksi ovat kelpoisia kaikki rekisteröidyt yhtiöt, elinkeinonharjoittajat, yliopistot, tutkimuslaitokset ja yhdistykset.
- Tavoitteena on, että kokeiluja toteutettaisiin useampien osapuolien yhteistyöhankkeina, jolloin yhdessä kokeilemalla voitaisiin luoda jaettuja tapoja hahmottaa kokonaisuuksia sekä verkostoja ja valmiuksia jatkuvaan innovointiin, Laitinen hahmottelee.
Hakuun liittyvä materiaali on saatavilla internetistä ympäristöhallinnon verkkosivuilta (www.ymparisto.fi/pimakokeiluhanke) ja hanketta hallinnoivalta Pirkanmaan ELY-keskukselta (www.ely-keskus.fi/pirkanmaa). Esitysten valmistelussa hakijoita pyydetään olemaan yhteydessä Pirkanmaan ELY-keskukseen kokeiluhankkeen projektipäällikköön Jarno Laitiseen.

Lisätietoja:
Pirkanmaan ELY-keskus, projektipäällikkö Jarno Laitinen
etunimi.sukunimi(at)ely-keskus.fi, puh. 0295 036 362
www.ymparisto.fi/pimakokeiluhanke


Nordrocs 2016 pima-konferenssi

Rekisteröityminen löytyy osoitteesta: http://nordrocs.org/registration/
  
Konferenssin ohjelmaa voi tarkastella ositteessa: http://nordrocs.org/program-2/
  


Ystävällisin terveisin,
MUTKU ry